We kregen de laatste dagen opnieuw veel meldingen van mensen die een e-mail ontvangen met de vraag om de verzendkosten te betalen voor een pakketje die onderweg is naar jou. Deze e-mails worden verstuurd door fraudeurs eens je op de link klikt kom je op een pagina waar je al jouw gegevens moet ingeven, doe dit zeker niet.

De email wordt verstuurd van een fake email adres en als je onderaan de mail kijkt dan zie je dat het van een Amerikaans email adres komt. Bpost of gelijk welke andere koerierdienst zou dit nooit versturen want het is niet gebruikelijk dat er betaald moet worden voor verzending.

Ondertussen werden al heel wat mensen opgelicht door deze groep, wees dus zeer voorzichtig en klik bij voorkeur nergens op. Wis de mail en voeg de afzender toe aan jouw spam-lijst.

1 REACTIE

  1. Ik ontvang inderdaad ook in te vullen mails om een gewonnen I-phone 11 toegestuurd te krijgen . Ik stop telkens met invullen tot bij hun vraag ; ‘kaart nummer en geldigheids datum’ . Het zou ook ‘echt’ kunnen zijn doordat ik deel genomen heb aan akties , doch twijfel ik of het oplichterij is of niet daar het o.a. te storten bedrag bij mij : 1€ bedraagt en geen 4€… zoals in jullie oplichtings – waarschuwing – verwittiging nieuws alsook blijven ze mij maar telkens dezelfde klassieke vragen stellen tot aan de bank gegevens . Natuurlijk wil ik mn prijs niet laten voorbij gaan al vind iķ het risico wel 1€ waard , dus hoe kan ik de echtheid ontgullen zonder later geplunderd re zijn ?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in