Kurt D. (54) trok vrijdagavond naar het appartement van zijn ex-vriendin om het opnieuw goed te maken. De vrouw was niet aanwezig in het appartement en buiten liepen ze elkaar tegen het lijf. Daar ging het gruwelijk mis, Kurt D. haalde tot twee keer toe uit met een vleesmes dat hij had meegebracht. De vrouw overleefde de aanval als bij wonder.

De 53-jarige ex-vriendin van Kurt D. kreeg vrijdagnacht twee messteken toegediend daarbij werd haar milt en maag geraakt. De feiten deden zich voor ter hoogte van het Cardijnplein in Oostende. De man kwam langs bij de vrouw om het opnieuw goed te maken, hij had cadeautjes bij zich maar ook een vleesmes. Met dat grote vleesmes haalde hij op straat uit naar de vrouw één keer stak de man in haar buik een tweede steek kreeg de vrouw in de rug.

De vrouw werd dezelfde nacht nog geopereerd aan haar verwondingen en die operatie is goed verlopen. In Het Laatste Nieuws lezen we dat het ex-koppel elkaar een drietal jaar geleden leerde kennen. Vorige week besloot het koppel dan om uit elkaar te gaan na een moeizame periode. De man was ondertussen verhuisd en zijn spullen komen ophalen en alles leek afgehandeld.

De vrouw slaagde er zelf in om de hulpdiensten te verwittigen die waren snel ter plaatse en konden de vrouw op straat de eerste zorgen toedienen. Kurt D. was ondertussen met zijn fiets weggevlucht, die had hij even verder op samen met het mes gedumpt. De politie kon de man vrij snel oppakken in de omgeving van het Cardijnplein. De man is geen onbekende voor het gerecht en werd eerder al veroordeeld onder meer voor intrafamiliaal geweld.

Ondertussen werd de man aangehouden voor poging tot moord, vrijdag moet hij voor de onderzoeksrechter verschijnen. Die zal beslissen als de man een maand langer in de cel moet blijven. De toestand van het slachtoffer is ondertussen verbeterd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in