Vlaams Belang bond de kat de bel aan deze avond op de gemeenteraad. Wesley Deschuytter vraagt zich af hoe het kan, dat er in Oostende, zich deze zomer zoveel criminele feiten hebben voorgedaan.

Overvallen, diefstallen, inbraken, autodiefstal, vechtpartijen, steekpartijen,… het was druk deze zomer voor de politie van Oostende

Het was een drukke zomer voor de politie van Oostende

Tot vandaag is de politie van Oostende al 868 keer opgetreden, dat is iets minder dan tijdens de zomer van 2018.

Volgens de korpschef is er dan ook geen piek in de criminaliteit maar er zijn deze zomer wel een aantal ernstige incidenten geweest die veel aandacht van de media kregen.

De politie van Oostende en de burgemeester zijn vragende partij om meer mensen te krijgen tijdens de zomer, deze zomer waren dat maar 2 extra mensen. Voor een stad die van 70.000 makkelijk verdubbeld in omvang tijdens drukke dagen is dat veel te weinig.

Extra mankracht zou dus zeer welkom zijn, tegelijk moet het korps van Oostende zelf regelmatig manschappen afstaan voor grote evenementen.

Tommelein wil probleemmakers anders aanpakken

Bart Tommelein wil eerst preventieve maatregelen nemen, om de mensen die overlast in Oostende veroorzaken te sensibiliseren. Maar als dit niet blijkt te werken zal er harder worden opgetreden tegen amokmakers in de stad.

Tommelein zegt dat hij nu hij burgemeester is slechts de eerste keer de kans had om te zien hoe de stad functioneert tijdens de zomer. Volgens ons zit Tommelein al 12 jaar mee aan het roer in Oostende, wat hebben ze dan al die jaren gedaan?

Een stad zonder criminaliteit is volgens Tommelein een utopie, de burgemeester herhaalt dat hij veel respect heeft voor de politie van Oostende. Tommelein zegt dat er transparant gecommuniceerd wordt, daar gaan wij niet mee akkoord, er worden wel degelijk dingen niet gecommuniceerd of geminimaliseerd.

Drugsprobleem in Oostende

Het zal werk en tijd vragen maar er zal werk gemaakt worden om de dealers aan te pakken.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in