Na de vele berichten over inbraken, diefstallen, vechtpartijen,… U moet maar eens kijken in de categorie criminaliteit wat er de laatste maand in Oostende allemaal is gebeurd, kwam Bart Tommelein gisteren met de geruststellende mededeling dat Oostende een veilige stad is.

Via een post op Facebook die zowel via de persoonlijke Facebookaccount van Tommelein als via zijn pagina werden verspreid, stelt hij dat Oostende een veilige stad is. Om zijn punt te onderstrepen haalt hij vier maatregelen aan: het plaatsverbod voor amokmakers in het zwembad dat dateert van deze zomer, extra controle op netheid (hiermee bedoelt hij dat er meer gecontroleerd wordt op het te vroeg buiten zetten van de vuilnisbakken).

Veilig Oostende-ronde in de wijken over inbraakpreventie. Sinds die rondes gestart zijn zijn er nog nooit zoveel inbraken geweest in Oostende. Wekelijks wordt er in Oostende wel ergens ingebroken en de trend is zeker niet gebroken.

Sluiting van een café in de Nieuwpoortsesteenweg nadat buren hadden geklaagd over overlast.

Oostende een veilige stad

Geplaatst door Bart Joris Tommelein op Vrijdag 27 december 2019

Maar wat is er gedaan tegen…

Inbraken

De laatste weken zijn er tal van inbraken gepleegd in Oostende, daarbij deinzen de inbrekers voor weinig terug. Inbraak nabij het politiekantoor, inbraak in een woning terwijl de bewoners liggen te slapen,…

Daarnaast zijn er ook de vele inbraken in wagens. Soms wordt het nog stouter en wordt een vrouw beroofd terwijl ze in haar wagen zit…

Wie pleegt al die misdaden? Natuurlijk zijn er rondtrekkende bendes actief maar daarnaast gaat Oostende opnieuw geplaagd onder een groot aantal illegalen die momenteel op het grondgebied van Oostende vertoeven.

Een paar politiemensen uit Oostende die anoniem willen blijven getuigen dat illegalen momenteel een probleem zijn in Oostende. Bovendien is het voor hen zeer frustrerend dat de mannen die ze net hebben opgepakt vaak sneller vrij zijn dan dat het papierwerk klaar is.

Fietsdiefstal

Fietsdiefstallen zijn nu al jaar en dag een echte pest in Oostende. Als je fiets nu gesloten is met één of drie sloten, het maakt echt niet uit. De plaag verergert tijdens de zomer maar het is nu het hele jaar door dat wij meldingen krijgen van fietsdiefstal in Oostende. Een fiets die gestolen wordt is bijzonder frustrerend want het kost een pak geld en de kans dat je jouw gestolen fiets terug ziet is miniem.

Oh nee wacht, er werd wel een dak afgebroken van een fietsenstalling om diefstal tegen te gaan.

Geweld & overvallen

Wat wordt er gedaan tegen de overvallen en diefstal in het park en in het centrum van de stad? Natuurlijk doet de politie van Oostende wat ze kan, maar het is momenteel dweilen met de kraan open.

Je kan je beginnen afvragen hoe ver de politiek eigenlijk staat van de gewone mens als je dergelijke post te lezen krijgt.

Is het allemaal slecht in Oostende? Neen natuurlijk niet maar je kan de problemen pas oplossen als je ze ook effectief gaat benoemen.

5 REACTIES

  1. En zeggen dat alles veilig is er is maar een oplossing terug van waar ze komen verleden week op tv Aleppo terug in opbouw zo hebben genoeg volk nodig stuur ze terug zo zal het weer veilig worden

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in