In Oostende zal de sociale huisvestingsmaatschappij “De Oostendse Haard” onderzoek voeren naar mensen die een sociale woning huren. Men wil nagaan of zij geen eigendom hebben in het buitenland. Eerder deze week raakte bekend dat er in Lier 25 gezinnen naast een sociale woning ook nog een huis in het buitenland in hun bezit hadden.

Aan Radio 2 vertelde Quinten Goekint van “De Oostendse Haard” dat er vermoedens zijn dat er ook in Oostende een aantal gezinnen onterecht een sociale woning huren omdat ze in het buitenland nog een eigendom bezitten. Het is de Vlaamse Overheid die budgetten beschikbaar maakt om onderzoek te voeren naar dit misbruik.

Gezinnen die in het buitenland nog een woning bezitten hebben geen recht op een sociale woning. Er zijn vermoedens dat een aantal huurders, het is onduidelijk over hoeveel huurders het gaat, ook nog een woning bezitten in het buitenland. Het is door het budget dat de Vlaamse Overheid beschikbaar maakt dat men dit onderzoek nu kan gaan voeren.

De Oostendse Haard gaat daar dus op in en zo wil het vermijden dat er mensen zijn die momenteel onterecht een sociale woning ter beschikking krijgen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in