Vanavond werd Liam Kooy het slachtoffer van een fietsdiefstal, hij had zijn fiets gesloten achtergelaten op de Torhoutsesteenweg in Oostende. De fiets stond dichtbij de kruising met de Leffingestraat.

De mountainbike was gesloten en heeft daar maar een goed uur gestaan, blijkbaar lang genoeg voor een paar dieven om de fiets te stelen. Er werd aangifte gedaan bij de politie van Oostende, die hebben een pv opgesteld. Liam zou graag zijn fiets terugkrijgen en looft daarom 50 euro uit aan diegene die dat doet.

Op dat moment was er nog veel verkeer op de Torhoutsesteenweg, heb jij iets gezien of weet je waar de fiets is? Neem dan zeker contact op met de politie van Oostende.

Al meer dan 1.200 Oostendenaars installeerden onze app, heb jij hem al?

Wil jij als eerste, al het nieuws uit Oostende, direct op je smartphone?

Installeer nu onze app!

Afbeeldingsresultaat voor nu ook in de app store

1 REACTIE

 1. Extreem ergerlijk, die fietsdiefstallenplaag. Mede omdat het vaak ook nog eens de niet zo begoede mensen treft…
  Zelf beveilig ik mijn fiets door een combinatie (!) van maatregelen:
  1) een extreem zware (2kg) ketting met een topklasse hangslot, steeds rond voorwiel, kader en vast punt (verkeerspaal of zo)
  2) een hoge kwaliteit vast ringslot rond achterwiel
  3) duidelijk zichtbare fietsgravering
  4) stalling op drukke en goed zichtbare plaatsen
  5) zo kort mogelijk houden van de ‘parkeerduur’
  6) duidelijke foto’s van mijn fiets op m’n smartphone zodat ik die meteen kan op Facebook of elders plaatsen, indien nodig
  Niet waterdicht, maar beter dan bvb. enkel maar een stoer uitziend, maar in feite zwak kettingslot van 5€.
  Semi professionele fietsendieven (meestal in bendeverband) kunnen helaas élke beveiliging kraken, desnoods met betonschaar of zelfs professionele haakse accuslijper…
  Het is daarom essentieel dat fietsendieven geklist worden, én (!) een passende effectieve (!) gevangenisstraf krijgen. Zeker gezien de opkomst van eBikes de fietsendiefstallen nog lucratiever maakt.
  Men heeft wel de (allicht terechte) indruk dat (Oostendse) Politie én het Gerecht het probleem ernstig nemen. De tijd dat een Politieagent, bij melding van een gestolen fiets’, antwoordde “Ach, steel er gewoon één terug, hé…!” ligt gelukkig vér achter ons!
  Niettemin kan misschien toch nog steeds een extra tandje bijgestoken worden, zowel door alerte burgers, als door Politie en Gerecht…!?
  Hopelijk vindt/krijgt Liam zijn fiets onbeschadigd terug…
  F.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in