De bodybuilder Alexander Dean, die in juli 2017 zijn ex-vriendin vermoordde nadat hij dat had aangekondigd op Youtube. Hij werd in de Delhaize van Oostende opgepakt dankzij een alerte bewaker die de man herkende.

In HLN.be kunnen we vandaag lezen dat bij een controle van zijn cel in de gevangenis van Brugge blijkt dat de man een ontsnappingspoging aan het voorbereiden was. Gedurende langere periode is er gewerkt aan de scharnieren van hun celraam. Hierdoor konden ze hun celraam verwijderen. Gezien de man op de tweede verdieping verblijft had hij wel nog een hele weg af te leggen.

Tuchtmaatregel als extra sanctie

Er werd volgens het gevangeniswezen onregelmatigheden vastgesteld maar ze wil niet zeggen over welke gedetineerde het zou gaan. De advocaat wil geen commentaar kwijt volgens HLN.be

De man werd van cel verplaatst en zal nu ook een tuchtprocedure tegen zich opgestart zien.

Viervoudig moordenaar

De man is bijzonder gevaarlijk, hij vermoordde tot dusver al vier mensen. Eerst vermoordde hij de fotograaf van zijn ex, daarna moesten zijn ex-vriendin en haar grootouders eraan geloven. Ze werden vermoord met een mes in hun huis in Moere.

Daarna bleef de man koelbloedig, hij ging op het gemak shoppen in de Delhaize van Oostende. Dit ondanks een klopjacht op de man. Het was een alerte bewaker die de man herkende en die de politie verwittigde. Alexander Dean werd ingerekend, op Youtube had hij in heel wat video’s aangekondigd dat hij gekke dingen zou doen.

https://www.youtube.com/watch?v=59OzotrgffM&t=5s
Video waarin hij moord aankondigde nog altijd op Youtube te zien.

De man bleek ook anabole steroïden te nemen, dit zou zijn gedrag beïnvloed kunnen hebben.

Gerelateerde afbeelding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in