Op 24 juli ontstond er grote paniek in het station van Oostende toen een jongeman uit Bredene Rayan V. (19) er een pistool tevoorschijn toverde en begon te schieten. Het was op dat moment heel erg druk in het station van Oostende, veel mensen raakten in paniek en stormden naar buiten uit het station.

Het was rond 18.30 uur dat Rayan V. uit Bredene ruzie kreeg met Ali B. dat gebeurde in de ondergrondse fietsenstalling aan het station van Oostende. Ali B. dacht dat Rayan V. kort daarvoor zijn voordeur zou hebben beschadigd. De twee kenden elkaar al, voor die schade wou hij Rayan V. laten opdraaien en A. nam de rugzak van R. af als onderpand.

De discussie verlegde zich van de fietsenstalling naar de loketzaal in het station, daar verhitte de discussie verder en kwam het tot een vechtpartij tussen de twee jongens. Toen haalde Rayan V. plots een klein pistool boven en schoot daarmee twee keer in de richting van Ali B. De kogels raakten de man niet maar boorden zich in de grond van de loketzaal. Ali B. vluchtte weg en Rayan V. zette de achtervolging in, daarbij werd nog één keer geschoten door Rayan V.

De politie was ondertussen verwittigd door de vele aanwezigen in het station en toen sprong Rayan V. in de dokken aan het station om aan de politie te ontkomen. De politie kon de man even later toch oppakken.

In Het Nieuwsblad lezen we dat dit veel erger had kunnen aflopen omdat er op het moment van de feiten veel volk in het station aanwezig was. Het parket eist vijf jaar effectieve celstraf voor Rayan V. wegens poging tot doodslag.

De verdediging pleit dat hij niet schoot om te doden maar dat hij naar de grond heeft gemikt en stond Ali B. zo dicht dat hij wel opzettelijk gemist moet hebben.

De uitspraak volgt op 16 januari 2020

Al meer dan 3.300 Ostendenaars installeerden onze app, heb jij hem al?

Wil jij als eerste, al het nieuws uit Oostende, direct op je smartphone?

Installeer nu onze app!

Afbeeldingsresultaat voor nu ook in de app store
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is image.png

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in