Donderdagavond rond 23.00 hebben inbrekers in de apotheek op de hoek van de Alfons Pieterslaan en de Romestraat in Oostende toegeslagen. Gedurfd als je weet dat het politiekantoor amper een paar tientallen meter verderop ligt. Bovendien zijn de inbrekers na hun eerste poging teruggekomen.

Rond 23.00 kreeg de apotheker telefoon van de alarmcentrale dat er iets fout was in de apotheek. De buitenkant van het dubbel glas in de Romestraat bleek ingegooid te zijn, het binnenste glas had stand gehouden tegen het geweld. De brandweer en politie kwamen ter plaatse. Het glas werd opgeruimd en de apotheker was tervreden dat de inbrekers niet binnen geraakt waren.

Vrijdagmorgen bleek dan dat ook de toegangsdeur geforceerd werd. De dieven zijn dus na de opruimingsactie van de. brandweer teruggekomen. Deze keer slaagden ze er wel in om in de apotheek binnen te raken, de voordeur werd geforceerd en dat op amper 50 meter van het politiekantoor.

De kassa’s werden opengebroken en de inbrekers haalden de hele boel overhoop. De buit van de inbrekers is beperkt tot wat cash geld maar de buit is zeker niet tot verhouding met de kosten die gemaakt werden om in het pand binnen te raken.

Ondertussen werd de voor deur vervangen en het glas hersteld van de inbraak is niets meer te merken. De politie van Oostende is gestart met een onderzoek en hoopt op basis van camerabeelden meer te weten te komen over de inbrekers.

Voorlopig ontbreekt elk spoor van inbreker(s). Heb jij zelf iets gezien of heb je een tip voor de politie neem dan zeker contact op met de lokale politie van Oostende.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in