Zaterdagnacht werd er ingebroken in een huis in de Mariakerkelaan. De bewoners van het huis waren thuis op het moment van de inbraak. Er zijn videobeelden van vlak voor de inbraak maar het is moeilijk om daarop iemand te herkennen. De politie van Oostende werd verwittigd en die zijn een onderzoek gestart naar de inbraak.

De inbrekers zijn langs het schuifraam aan de achterzijde van de woning binnengekomen. De buit is behoorlijk: er zijn 2 laptops weg, een duur fototoestel en wat cash die in de portefeuilles zat. Gelukkig zijn alle kaarten (bank en id) onaangeroerd gebleven. De Harry Potter boekentas van de oudste dochter is ook weg. Vermoedelijk hebben ze die gebruikt om allerlei voedingswaren in te steken.

De inbrekers hadden blijkbaar ook honger en dorst want er is een fles wijn weg, koeken, pot choco, cola’s, chocomelk en flessen water. Op de video zie je beelden van de camera aan de voordeur die werden opgenomen rond 1:20 ‘s nachts dus men vermoedt dat de inbraak kort erna gebeurd is.

Kevin Labbeke denkt dat ze het achterpoortje van de buren hebben opengebroken en zo overgeklommen zijn naar zijn woning. Want de tuin is niet zo makkelijk rechtstreeks bereikbaar. De bewoners zijn geschrokken want je gelooft nooit dat dit bij jou kan gebeuren laat Kevin weten. “Ons huis ziet er nu ook niet bepaald het meest aantrekkelijke uit omdat er nog verbouwingen bezig zijn maar dat deerde de inbrekers niet… “

Kevin “Ik vind het gewoon een extreem risico om zo’n kleine buit te vangen, beide laptops waren niet nieuw en hebben ook geen 1000€ gekost. 1 van de laptops was al beschadigd (het miste wat toetsen) en de andere had stickers erop. Het fototoestel heeft een speciale batterij en die lader is er niet bij dus daar ben je in zijn ogen ook niks mee. “Onze ramen stonden open maar we hebben niets gehoord, dat is het engste. Iedereen is ok, vrouw en kindjes zijn er wel erg van aangedaan maar dat komt wel goed. Er komt nu ook camerabewaking in de tuin en we zullen meer inzitten op verlichting met bewegingsmelders zoals we vooraan hebben. Jammer dat dit eerst moet gebeuren voordat je zulke conclusies neemt maar zo gaat dat nu eenmaal.

Heb jij iets verdachts gezien of heb je info? Neem dan zeker contact op met de politie van Oostende

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in