Het was een drukke zomer voor de politie van Oostende, deze zomer werden in totaal 40 procent meer mensen gearresteerd dan in dezelfde periode vorig jaar.

Het aantal mensen dat in Oostende wordt gearresteerd gaat in stijgende lijn, in 2017 werden er 225 mensen gearresteerd tijdens de zomer. In 2018 waren dat er nog iets meer dan 320.

De politie van Oostende moest deze zomer in totaal meer dan 7.500 keer tussenkomen.

Er worden dus veel meer mensen gearresteerd en volgens de korpschef gebeurt dat omdat er nu veel harder wordt opgetreden tegen amokmakers.

Vooral tegen openbare dronkenschap of ordeverstoring werden meer inbreuken gepleegd maar ook het aantal misdrijven stijgt.

Tommelein steekt pluim op zijn hoed

Tommelein stelt dat het nieuwe stadsbestuur de veiligheid in de stad vooropstelt. En dat het lik op stuk beleid dat wordt gevoerd resultaten haalt.

Tommelein wil vanaf nu elke drie maand over de cijfers communiceren. Wel valt het op dat er de laatste maanden veel minder gecommuniceerd wordt over wat er in Oostende gebeurt.

Veel nieuws krijgen we dankzij de lezers die het ons vertellen, want er is opnieuw censuur in het verslag van de politie.

Gerichte acties tegen illegalen

Iedere maand is er een actie gericht tegen de illegalen die in Oostende aanwezig zijn. De laatste actie dateert van 29 september maar dat raakte nu pas bekend.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in