Woensdag werden er drie transmigranten uit een rubberbootje geplukt iets meer dan 25 zeemijl voor de kust van Oostende. De drie mannen lieten weten dat ze al dagen aan het ronddobberen waren op de Noordzee. De drie hadden slechts één peddel mee, ze waren in Frankrijk vertrokken voor de overtocht naar Engeland.

De drie transmigranten die in de boot aanwezig waren bleken deel uit te maken van oorspronkelijk twaalf transmigranten die de oversteek wilden maken naar Engeland vanuit Frankrijk. Negen mensen verlieten al snel na het vertrek de rubberboot omdat ze de situatie te onveilig vonden. De drie hebben allen de Soedanese nationaliteit en gezien hun ervaring stellen ze het al bij al vrij goed. Ze werden nadat ze aan land werden gebracht over gebracht naar het ziekenhuis in Knokke-Heist. Alle drie konden het ziekenhuis snel verlaten.

De scheepvaartpolitie verhoorde de drie mannen die beweren minderjarig te zijn. Het parket betwist dat en liet een botscan uitvoeren bij de drie. Daaruit blijkt dat twee van de drie zeker meerderjarig zijn. Na het verhoor kregen de drie een “blaadje” om het grondgebied te verlaten, omdat ze illegaal in België verblijven.

Het komt de laatste tijd vaker voor dat mensen proberen van de oversteek te maken via het Kanaal. Nu de herfst eraan komt zal het aantal pogingen waarschijnlijk verder afnemen door het slechte weer. Het parket is een onderzoek gestart naar mensensmokkel.

Heb jij onze app al?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in