Alles begon met een tip die de recherche van de lokale politie van Oostende kreeg. Een anonieme tipgever wist te vertellen dat er in café Cap Horn drugs gedeald werden. Daarop begon de recherche met een onderzoek naar het café. Vijf beklaagden moeten nu voor de rechter verschijnen.

Maandagmorgen ging het proces tegen de vijf beklaagden van start kunnen we lezen in HLN.be. De vijf worden ervan beschuldigd om vanuit het vroegere café Cap Horn meer dan 300 kilogram cocaïne en cannabis te hebben verkocht.

Het parket eist strenge straffen tegen de vijf, zo vorderde ze celstraffen tot vijf jaar en een verbeurdverklaring van meer dan 9 miljoen euro.

Tussen maart 2016 en maart van dit jaar zou café Cap Horn een supermarkt voor drugs geweest zijn volgens de procureur. Het was een komen en gaan van mensen in het café en alle soorten harddrugs waren er verkrijgbaar.

Door intensief onderzoek, er werd geobserveerd en de telefoons van de verdachten werden afgetapt, kwam Naseem R. een 33-jarige Algerijn in het vizier van de speurders. De politie duidt hem aan als leider van de bende.

Toen de politie een huiszoeking deed op het adres van Naseem R., in de Kapellestraat in Oostende, werd nog eens 350 gram hasj en 250 gram cocaïne gevonden. De man had een gokverslaving en ging erg ver om zijn klanten te overhalen. Zo wachtte hij een aantal klanten op aan de uitgang van het afkickcentrum om ze zo opnieuw verslaafd te maken. Het parket vordert 5 jaar cel voor de man.

De man was ook niet bang voor het gebruik van geweld en werd dan ook gevreesd. De barman, Johan D. hangt twee jaar cel boven het hoofd. Hij liet alles gebeuren in het café en wist wat er aan de hand was. Hij kreeg een deel van de winst om te zwijgen, de man ontkent dat en zegt dat hij gewoon bang was.

Ali M., een 33-jarige Algerijn die in Bredene woont zou de rechterhand van Naseem R. zijn. Jérémy V. een 28-jarige Oostendenaar verkocht samen met zijn vriendin de drugs verder in Oostende het koppel riskeert beiden een celstraf. Jérémy V. riskeert 37 maan zijn vriendin 1 jaar.

Daria K. een 21-jarige vrouw uit Oostende dealde drugs en ook zij wordt aangeklaagd en riskeert twee jaar cel.

Ondertussen werd het café in mei 2019 gesloten door Tommelein nadat er opnieuw problemen waren met drugs in het café.

Al meer dan 2.000 Oostendenaars installeerden onze app, heb jij hem al?

Wil jij als eerste, al het nieuws uit Oostende, direct op je smartphone?

Installeer nu onze app!

Afbeeldingsresultaat voor nu ook in de app store

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in