De laatste dagen krijgen we dagelijks weer een paar mails binnen van iemand die zijn fiets gestolen is in Oostende, typisch een fenomeen tijdens de zomer. Hoe erg is het nu gesteld met die fietsendiefstallen in Oostende?

Daling van 20 % in eerste 6 maand van het jaar

Sinds vorig jaar worden er lokfietsen ingezet en wordt er ook meer aandacht besteed aan fietsendiefstallen, de installatie van extra camera’s maakt het werk voor de politie een stukje makkelijker.

Zo werden er in Oostende van januari tot en met juni 191 aangifte gedaan van diefstal van een fiets. Dat komt dus neer op 1 per dag, in de vorige jaren was dat gemiddeld 244. Een mooie daling dus, wel rest de vraag hoeveel mensen effectief de moeite nemen om een aangifte van diefstal te doen. De procedure is nogal omslachtig je moet eerst online een afspraak maken en dan pas kan je aangifte komen doen.

Probleem groter in Oostende?

Met 1.230 gestolen fietsen op twee jaar tijd (aangegeven) haalt Oostende een vergelijkbaar resultaat met andere steden zoals Brugge en Kortrijk, het probleem is dus niet enkel een Ostends fenomeen benadrukt de politie van Oostende.

Elke diefstal is er één teveel en de politie van Oostende zet alles op alles om elke diefstal te vermijden of op te lossen. De lokfietsen worden nog altijd ingezet en blijven resultaten opleveren.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in