We kregen gisterenmiddag de melding dat er schoten werden gelost, de politie van Oostende was direct ter plaatse. Een aantal mensen stuurden ons een bericht dat ze bang weggelopen waren vanuit het station naar aanleiding van dit incident.

In alle drukte van de zoektocht naar de jongen uit Luik hebben we gisteren verder geen aandacht besteed aan dit bericht, ondertussen hebben we enkele getuigenissen verzameld van wat er exact is gebeurd.

Ik stond op 2 meter van het incident. Twee jongeren van rond 18 maakten ruzie. Eerst wat sleuren tot het t-shirt scheurt. Dan komen er wat vuisten aan te pas. Eén loopt wat verder de andere volgt en wil niet aflaten. Hierop raken de gemoederen verhit.

Daarop haalt één van de jongeren een klein pistool uit zijn short. De andere man ziet dat en springt weg.

Er worden 2 schoten gelost die volgens getuigen naar de grond waren gericht. Na deze schoten breekt paniek uit mensen weten niet wat er gebeurt en stuiven uit het station.

Uiteindelijk blijkt het om een neppistool te gaan met losse flodders. Er zijn dus ook geen kogelinslagen, en gelukkig raakte niemand gewond.

De jonge schutter hoorde de sirenes en is weggevlucht de politie spoort de man op.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in