Enkele maanden geleden deed het gerecht een inval op het hoofdkantoor van de Marchand broers in Oostende. Nu blijkt in een andere zaak dat één van de broers een boete boven het hoofd hangt voor sociale fraude.

Armand Marchand zou meer dan 80.000 euro onterecht verkregen hebben aan ziekte-uitkeringen. Dit misbruik zou meer dan vijf jaar lang plaats gevonden hebben.

Marchands ontkennen misbruik

In het Laatste Nieuws lezen we dat de zakenman al sinds zijn jeugd kampt met de zeldzame ziekte van Addison. Dat is een ziekte aan de bijnieren. Hiervoor trekt hij sinds 1992 een ziekte-uitkering.

In 2016 had de RVA bij een controle vastgesteld dat hij aan het werk was voor zijn onderneming.

Volgens de RVA werkte hij wel degelijk voor zijn firma maar liet hij dit nooit weten aan de instanties. De firma draait een omzet van meer dan 100.000 euro en A. Marchand is de enige zaakvoerder. Daar tilt de rechtbank zwaar aan.

Boete

De boete voor dit misdrijf kan oplopen tot 6.400 euro maar Marchand gaat voor de vrijspraak. Zijn advocaat Walter Van Steenbrugge laat in HLN.be weten dat zijn cliënt enkel telefoons opnam en soms eens met werknemers rondreed. Volgens de advocaat kan je dat niet als werken catalogeren.

Als Marchand veroordeeld wordt dan moet hij naast de boete ook de meer dan 80.000 euro aan uitkeringen terugbetalen. Bovendien ontvangt hij sinds 2017 niet langer een uitkering.

Andere broer nog steeds in voorhechtenis

Na de inval van deze zomer werd Peter Marchand aangehouden in een onderzoek naar witwaspraktijken en criminele organisatie.

De uitspraak valt op 8 november.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in