Vanavond kwam het feit dat we eerder ter sprake brachten, drugsspuiten die gevonden werden op openbare plaatsen in Oostende.

Wesley Deschuytter (Vlaams Belang) bracht deze topic ter sprake op de gemeenteraad.

Eerst werd er een spuit gevonden op het Marie-josé plein later werden er nog gevonden op de hondenweide aan het eilandje. Wij kregen zelf ook nog heel wat foto’s binnen van gelijkaardige spuiten die werden gevonden.

Dit vonden we zonet aan het Marie joseplein…

Geplaatst door Het Ostends Nieuws op Donderdag 2 mei 2019

Deze foto’s hebben we toen aan de bevoegde schepen Björn Anseeuw ook doorgestuurd, toen we gestopt zijn met publiceren van die foto’s zijn er geen nieuwe meldingen meer binnen gekomen.

Wat opvalt is dat de spuiten ongebruikt lijken. Druggebruikers zijn doorgaans niet in staat om hun spuiten op te kuisen en dan zomaar achter te laten. Het gaat dus hoogstwaarschijnlijk over iemand die aandacht wil krijgen voor de problematiek. Voorlopig werd nog niemand gevat.

De korpschef was op de gemeenteraad om aan te tonen dat Oostende wel degelijk een drugsprobleem heeft maar dat dit niet exuberant is. Oostende heeft dus wel degelijk een probleem maar niet erger als in andere steden.

Bovendien is de politie dagelijks bezig met het aanpakken van de drugsproblematiek. Er komen wel degelijk klachten binnen over het druggebruik op de speelpleintjes in Oostende. De politie neemt die klachten ernstig en onderneemt actie, zo werden er in mei nog 2 dealers gearresteerd op een speelplein

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in