De buurtbewoners tegenover de speelpleintjes aan de Vogelwijk zijn de situatie meer dan beu. Dagelijks zijn er hangjongeren die alcohol en drugs gebruiken op de speelpleintjes die voorzien zijn voor de kinderen. De jongeren zorgen ook voor veel overlast en een onveilige sfeer in de buurt.

De politie van Oostende is ondertussen al meer dan 15 keer naar de plaats afgezakt om de feiten vast te kunnen stellen maar dat is helaas niet altijd even éénvoudig. Vaak zijn de jongeren al weg vooraleer de politie ter plaatse is of hebben ze hun drugs al verstopt. Daarnaast is het drinken van een blikje bier op zich ook niet strafbaar.

Verbod op alcohol op speelpleinen

De buurt wil nu dat er iets verandert en vraagt daarom dat het gemeentebestuur van Oostende iets zou doen. Dat kunnen ze doen door een wijziging van het politiereglement. Een alcohol verbod op speelpleinen kan toch heel wat problemen oplossen volgens de buurtbewoners.

De buurt hoopt dat dit de problemen op de speelpleintjes al een beetje kan oplossen want ze vragen zich echt af als het eerst fout moeten lopen vooraleer het stadsbestuur gaat ingrijpen?

1 REACTIE

  1. Dan gaan wij het nu is publiek maken: Op vrijdag 13 september 2019 heeft het schepencollege bestaand uit Open VLD, CD&V, N-VA en GROEN een negatief advies aan de gemeenteraad geformuleerd over een voorstel tot wijziging door DeOostendenaar (ObP).

    Daarmee vagen ze het voorstel van de tafel. Deze collectie wil vasthouden aan het bestaande politiereglement dat de problematiek niet kon oplossen. Met recht mag ik dus vaststellen, dat deze coalitie de kinderen in de regen laten staan. Nochtans meer dan 90% van de Oostendenaars voor een alcohol verbod zijn op speelpleinen. De veiligheid van onze kinderen weegt zwaarder dan de vrijheid een pintje te mogen drinken. Ik ben dus voor slachtoffer vermijden, en niet slachtoffers creëren.

    Agenda 23 sep 2019 Gemeenteraad Oostende: 2019_GR_00372 – Verzoekschrift R.W. met betrekking tot wijziging algemeen politiereglement G.A.S. – Kennisname en goedkeuring antwoord – Goedkeuring

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in