Dinsdagnacht sloeg een dievenbende toe in Oostende en dat aan de nieuwe verkaveling Duinen in Mariakerke bij Oostende. Momenteel worden daar nieuwbouwwoningen gebouwd.

De dieven waren geïnteresseerd in verwarmingsinstallaties en keukentoestellen. In totaal werden tientallen toestellen en installaties gestolen. Twee firma’s zijn zwaar getroffen De Preter uit Oostende en Goossens Keukens uit Oostkamp, hun schade loopt telkens hoog op.

Afbeeldingsresultaat voor verkaveling duinen mariakerke

In de verkaveling zijn acht woningen zo goed als klaar. Het is de bedoeling dat de bewoners er kortlings zouden intrekken, de afwerking van de huizen was dus zo goed als klaar.

Goossens Keukens

De arbeiders die ’s morgens op de werf toekwamen stelden vast dat ingebouwde ovens, microgolfovens, kookplaten werden gestolen.

Toestellen die klaar stonden om te worden geinstalleerd werd eveneens gestolen. Het personeel werd naar huis gestuurd wegens gebrek aan materiaal.

De schade voor Goossens Keukens bedraagt al zeker 30.000 euro en het is lang niet zeker als hij dat geld van de verzekering terug zal zien, vertelt de zaakvoerder in HLN.be

De Preter

De Preter staat in voor de sanitaire voorzieningen op de verkaveling. Acht verwarmingsketels die reeds waren aangesloten werden gestolen net als de thermostaten. Het gaat dus zeker om professionals volgens de zaakvoerder nog in HLN.be

Ook zij hebben een dossier opgestart maar ze weten niet of deze schade zal worden gedekt.

De politie van Oostende is gestart met een onderzoek. Zo werden camerabeelden opgevraagd. Eind augustus was er een gelijkaardige inbraak in Oostende

Als het om dezelfde bende gaat is nog onduidelijk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in