Zaterdagavond ging in Oostende in de Victorialaan het Breakwater-festival door, dat evenement wordt door de Reddersclub van Oostende georganiseerd. Het liep volledig fout en het evenement werd geannuleerd

Rond 22.00 liep het mis en riepen de organisatoren de hulp in van de politie nadat de organisatie de veiligheid niet meer kon garanderen. Wat er exact is gebeurd is voorlopig nog niet duidelijk.

Het festival was al enkele dagen op voorhand uitverkocht en er stonden een aantal dj’s op het programma.

Bezoekers ontevreden over optreden van politie

Overleg over wat is fout gelopen

Vanmorgen had burgemeester Bart Tommelein een constructief overleg met de organisatoren van het Breakwater-festival en de politie van Oostende. “We bekijken samen hoe we ervoor kunnen zorgen dat dit evenement in de toekomst zonder incidenten verloopt. Veiligheid is en blijft een absolute prioriteit” zegt de burgemeester. 

Het Breakwater-festival in de Victorialaan werd zaterdagavond op vraag van de organisatie stilgelegd door de politie. De mensen die instonden voor de security op het festival hadden via het nummer 101 om hulp gevraagd omdat de veiligheid ernstig in gedrang kwam. In samenspraak met de organisatoren werd het muziekoptreden stilgelegd en de site ontruimd.

Overleg over de toekomst van het festival

Burgemeester Bart Tommelein organiseerde vanmorgen een overleg in het stadhuis met de organisatoren en de politie. “We hadden samen een constructief gesprek. We hebben alles op een rijtje gezet en besproken hoe we ervoor kunnen zorgen dat dit evenement in de toekomst zonder incidenten kan verlopen. Dit is immers een gedeelde bezorgdheid van het stadsbestuur, de organisatoren van het festival en de politie” aldus de burgemeester. “Na de zomer zullen we opnieuw bijeenkomen om verdere afspraken te maken. Onze Oostendse jeugd moet in optimale omstandigheden kunnen feesten. Op veiligheid doen we geen toegevingen, dat is en blijft een absolute prioriteit.” 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in