Het hoogseizoen is gestart en toeristisch gezien was dit weekend al meteen een topweekend. Schitterend weer, pakken volk, veel events in Oostende… en dus ook veel overlast.

Veel vechtpartijen

Dit weekend vond de Summer Kick-off plaats en zowel vrijdag maar dan vooral zaterdag was er bijzonder veel volk in de Langestraat aanwezig voor dit event.

Ideaal weertje voor een feestje in openlucht!

Geplaatst door Het Ostends Nieuws op Zaterdag 29 juni 2019

De problemen begonnen vrijdagavond al, rond 1 uur brak in de Langestraat in een café een grote vechtpartij uit. De politie van Oostende die bijzonder snel ter plaatse is omdat ze met veel in de buurt van dit evenement aanwezig waren kwam tussenbeide.

Daarop keerde een man zich tegen de agenten, de man was niet voor rede vatbaar en handelde uiterst agressief tegenover de agenten. De 33-jarige man uit Middelkerke werd meengenomen naar het kantoor en werd daar voor een nachtje opgesloten.

Binnen het uur was het opnieuw prijs in de Langestraat nu was het een 20-jarige Oostendenaar die voor problmeen zorgde, hij had eerste ruzie gemaakt in een café toen de politie ook daar tussenbeide moest komen keerde ook deze jongeman zich tegen de politie. De man werd meegenomen naar het bureau en mocht ook een nachtje op hotel in de kelder van het commissariaat.

Er deden zich nog heel wat schermutselingen voor maar door het snelle ingrijpen van de politie kon erger voorkomen worden.

Zaterdagavond veel volk en veel ambras

Zaterdagavond was het voor het eerst sinds lange tijd nog eens echte over de koppen lopen in de Langestraat. De Summer kick-off was een schot in de roos mede dankzij het mooie weer.

Er deed zich een zware vechtpartij voor aan de net geopende bar des amis, de politie was opnieuw heel snel ter plaatse en kon de vechtersbazen uit elkaar halen. Een jongeman werd meegenomen voor verhoor.

Veel gewonden

Er raakten zaterdagavond opvallen veel mensen gewond door een val, een combinatie van de vele bekers op de grond en de gladde ondergrond en vooral de vele alcohol zorgde voor tal van blessures.

Een aantal mensen moesten naar het ziekenhuis worden gebracht met vooral verwondingen aan het hoofd.

Een 31-jarige Roemeen die zich verdacht gedroeg werd door de politie gecontroleerd, de man bleek geseind te staan. Er loopt een Europees aanhoudingsbevel tegen de man. Hij werd ook opgesloten en moet nu wachten op zijn uitlevering.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in