Zaterdagnacht werd er ingebroken in de loods Hangar 1 van Colsol, het waren de vrijwilligers van Colsol die zondagmorgen de inbraak vaststelden. Al het vlees en de helft van de sandwiches zijn gestolen. De organisatie is kapot van de diefstal.

Iedere maandag staan een 70-tal gezinnen aan de hangar van Colsol om hun voedingspakketten op te halen, voor velen van die gezinnen is die ondersteuning absoluut noodzakelijk.

Anderhalve maand geleden werd de vereniging ook al eens slachtoffer van een inbraak, toen was de buit zeer beperkt. Nu lag er veel voedsel omdat Fermette zaterdag nog heel was kaas en hesp had geschonken aan de organisatie.

In totaal werden twee diepvriezen volledig leeg gehaald, uit de andere diepvriezen werd voedsel geselecteerd.

Families moeten teleurstellen

September is voor veel gezinnen een heel dure maand en net op het einde van die maand komen gezinnen vaak het één en ander tekort. Maandag komen daarom meer dan 70 gezinnen eten ophalen bij Colsol. Helaas zullen we deze families nu moeten teleurstellen.

Vanaf maandagmorgen is begonnen met de opkuis na de inbraak, eerder mocht niet van de politie van Oostende. Er werd een onderzoek opgestart.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in