Het Zwembad aan de 3 Gapers gaat opnieuw open vanaf 1 december. Enkel de sportclubs en baantjeszwemmers zullen het zwembad kunnen gebruiken, met de nodige veiligheidsvoorschriften. Het recreatief gedeelte blijft gesloten.

Het zwembad gaat op 1 december opnieuw open, met een aangepaste werking. Alle maatregelen zoals opgelegd in het Ministerieel Besluit worden nauwlettend opgevolgd. Om de sociale afstand te garanderen is er een maximum aantal zwemmers dat toegelaten wordt per tijdsslot. Er kunnen maximum honderd mensen tegelijk in het zwembad.

Baantjeszwemmers kunnen dagelijks terecht in het zwembad, op volgende tijdstippen:

  • van maandag tot vrijdag: van 8.15 tot 20.00 uur;
  • op zaterdag: van 10.30 tot 18.00 uur;
  • op zondag: van 9.00 tot 17.00 uur.

Na 17.00 uur kunnen de lokale zwem- en duikclubs gebruikmaken van het zwembad. Het volledige recreatief gedeelte, met peuterbad, sauna en bubbelbad blijft voorlopig gesloten.

Klaar voor opstart, spreiding blijft cruciaal

Stad Oostende heeft tijdens de tweede sluitingsperiode het zwembad gebruiksklaar gehouden. De waterkwaliteit en -temperatuur werd nauwlettend in de gaten gehouden. Dat zorgt ervoor dat het zwembad amper drie dagen na de beslissing al opnieuw de deuren kan openen.

Het is uiterst belangrijk dat de algemene coronaregels goed gevolgd worden. Aan alle Oostendenaars wordt daarom gevraagd om niet meteen de eerste dagen naar het zwembad te komen en het bezoek te spreiden, zeker gezien de beperkte capaciteit van het zwembad op dit moment.

Chat met Het Ostends Nieuws!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in