Gisteren besliste de Nationale Veiligheidsraad om onder strikte voorwaarden, bezoekers toe te laten in de woonzorgcentra. Die beslissing zorgde voor veel onbegrip vanuit de sector en de woonzorgcentra. In Oostende werd beslist dat de eigen WZC’s voorlopig de deuren gesloten houden.

Woonzorgcentra De Boarebreker en Lacourt laten weten dat ze gesloten blijven. Volgens hen is het momenteel veel te vroeg voor een dergelijke wijziging. In de komende weken moeten eerst nog de bewoners en de medewerkers getest worden op een besmetting met het virus. Eens dat is gebeurd zal er pas een zicht zijn op hoeveel mensen er effectief besmet zijn geraakt in die woonzorgcentra. Pas daarna zal er een actieplan opgesteld kunnen worden om eventueel bezoek toe te laten.

Het is voor de WZC onmogelijk om te weten als de bezoekers die over de vloer zouden komen al dan niet besmet geweest zijn. Het is niet mogelijk om na te gaan als de bezoekers wel of geen symptomen hebben gehad in de laatste twee weken voorafgaand aan hun bezoek.

Ook de vele private WZC’s in Oostende hebben laten weten dat ze voorlopig ook geen bezoek zullen toelaten. De stad en de WZC’s willen op die manier een verdere verspreiding van het virus tegen gaan. Hoe de bewoners op deze beslissing reageren is onduidelijk, voor hen betekent het dat ze tenminste nog een paar weken in afzondering moeten verblijven.

3 REACTIES

  1. voor hun is het makkelijk beslist… zij gaan s’avonds na hun dagtaak weer naar huis, waar waarschijnlijk iemand op hen wacht. je mag het sociaal en psychologisch aspect zeker ook niet onderschatten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in