We zetten nog even alle locaties waar je een mondmasker moet dragen in Oostende voor je op een rijtje.

In Oostende geldt een algemene mondmaskerplicht in de binnenstad. Het gaat over het gebied afgebakend door de volgende straten: Leopold II-laan, Vindictivelaan, Visserskaai, Zeeheldenplein en Albert I-promenade. Ook het plein voor het treinstation en het stuk van de Natiënkaai voor het station hoort bij deze zone. De algemene mondmaskerplicht in deze zone geldt voor iedereen vanaf 12 jaar die zich te voet verplaatst op het openbaar domein.

Ook in alle openbare gebouwen, op de markt, in de recyclageparken en in gebedshuizen is het dragen van een mondmasker verplicht.

Er zijn een aantal uitzonderingen op de verplichting. Zo is een mondmasker in de binnenstad niet verplicht bij verplaatsingen met de auto, moto(r), fiets of step en ook niet als je intensief sport. Als je iets aan het eten of aan het drinken bent, hoef je geen mondmasker te dragen. Uiteraard moet je dan wel de nodige afstand houden van andere mensen. 

Heb je nog specifieke vragen over het dragen van een mondmasker? Bekijk dan zeker het overzicht van veelgestelde vragen!

Op onderstaande foto zie je de afbakening van de binnenstad van Oostende. In deze zone moet je een mondmasker dragen.

6 REACTIES

  1. Het moet toch van mijn hart komen .ik woon op een appartement op de dijk .het volgende is ,met de maatregelen van corona. Die ik begrijp. Mogen we niet op de camping in WESTENDE. in de caravan. HOEWEL we ver van elkaar zijn en elk een bubbels hebben. Die niet gezegd kan worden waar ik woon. Wat er van volk geweest is. Ongelooflijk al de appartementen die verhuurd zijn via butcom. Waren volzet. Met 4 a 6 tot zelfs met 10 .de eigenaren die niet verhuurden. Bleven thuis. Voelde mij niet veilig. Hier .voel mij veilig op de camping. Hoop dat er gouw iets aan gedaan worden dank bij voorbaat

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in