Vandaag kregen we opnieuw cijfers door van het aantal opgenomen patiënten in de ziekenhuizen in Oostende. De laatste dagen nam dat cijfer elke dag toe, gisteren waren er 17 mensen die in het ziekenhuis lagen met corona. Vandaag is de eerste dag dat dit cijfer daalt nu liggen nog 16 patiënten in de Oostendse ziekenhuizen.

In het AZ Damiaan liggen momenteel nog altijd 10 mensen in het ziekenhuis met een besmetting met corona. Dat is één patiënt minder dan gisteren, toen er nog 11 patiënten opgenomen waren met coronabesmetting.

In het Serruysziekenhuis liggen nog altijd 6 patiënten die mogelijks besmet zijn met corona, dat is evenveel als gisteren. In het Serruysziekenhuis is van 1 patiënt bevestigd dat hij besmet is, 5 anderen wachten nog op de uitslag van hun test maar verblijven wel in het ziekenhuis. Wel is het aantal patiënten op de afdeling intensieve zorgen gestegen tot drie, dat waren er gisteren nog maar twee.

We moeten natuurlijk zeer voorzichtig zijn omdat we op de cijfers van één dag niet verder kunnen gaan, maar het is in elk geval een trendbreuk. Laat ons hopen dat we morgen met nog beter nieuws kunnen komen, dat zou alleen maar een bewijs zijn dat d’Ostendenoars de opgelegde maatregelen zeer goed opvolgen.

3 REACTIES

  1. Oostendenaars volgen niet allemaal de regels van lockdown. Jonge gasten blijven bij elkaar komen en geven elkaar een hand respecteren totaal de afstand niet. Als je iets zegt dat ze beter zouden moeten weten doen ze gewoon zoals je daar niet staat iets proberen duidelijk te maken ze kijken zelf niet naar je. Politie moet strenger optreden op plaatsen waar jonge gasten normaal samenkomen. Velodroom, nieuwe stad, pleintjes enz….

  2. Daarnet weer een groepje van 3 vlakbij elkaar.
    Ik vraag me af of mensen van vreemde origine er lakser mee om springen dan de Belgen. Die mensen zijn miss gewoon van ziektes door te maken maar toch is het een maatregel die nu opgelegd is en die we allemaal moeten respecteren. Blank, bruin, zwart het maakt niet uit we moeten allemaal aan zelf zorg doen en aan zorg voor onze medemensen dus van mij part mag iedereen beboet worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in