In de lijn van de stijging van het aantal besmettingen met het coronavirus, zien we nu ook een stijging van het aantal opnames van coronapatiënten in de ziekenhuizen in Oostende. In de ziekenhuizen in Oostende liggen nu al 42 coronapatiënten waarvan zes mensen op de dienst intensieve zorgen verblijven.

Sciensano publiceerde vanmorgen de laatste nieuwe cijfers over het aantal coronabesmettingen per stad. In Oostende gaan we voor het eerst over de kaap van 500 besmettingen in de laatste 14 dagen. Elke dag komen er nog nieuwe besmettingen bij, deze week werd in het triagecentrum een nieuw recordaantal gemeten met 52 vastgestelde besmettingen op één dag. Gisteren werden er enkel en alleen in het triagecentrum 42 besmettingen met corona vastgesteld.

Toestand in de ziekenhuizen in Oostende

Er zijn momenteel 27 coronapositieve patiënten gehospitaliseerd in het AZ Damiaan, waarvan 5 patiënten op de dienst Intensieve zorgen. In de voorbije 24 uren werden 7 nieuwe COVID-19-patiënten gehospitaliseerd.

Sinds de registratie van de tweede golf vanaf 24 juli 2020 konden 33 coronapositieve patiënten reeds het ziekenhuis verlaten. 

In het Serruys ziekenhuis liggen 15 coronapositieve patiënten waarvan 1 op de dienst Intensieve zorgen.

Dit is de situatie van 29 oktober om 08.30 uur.

Oostende haalt nu een cijfer van 705 besmettingen per 100.000 inwoners. Ondertussen kregen we meldingen van verschillende besmettingen in woonzorgcentra en scholen. Het blijft moeilijk om een overzicht te krijgen op de situatie daarom hebben we jullie hulp nodig.

Weet jij waar er corona werd vastgesteld? Stuur het ons door!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in