Gisteren raakte bekend dat de herfstvakantie met drie dagen wordt verlengd. Om in te spelen op die beslissing breidt ook Stad Oostende de speelpleinwerking en de buitenschoolse kinderopvang (BKO) uit tot en met 10 november. Zo kunnen ouders rekenen op extra opvangmogelijkheden.

Gisteren besliste de Vlaamse Overheid om de komende herfstvakantie te verlengen met drie dagen. Ook op maandag 9 en dinsdag 10 november blijven de scholen dicht net als op woensdag 11 november, omwille van Wapenstilstand. De maatregel moet de verspreiding van het coronavirus helpen tegengaan.

Door die verlenging zullen ook alle Oostendse scholen pas opnieuw open gaan op donderdag 12 november. Voor heel wat ouders dreigt hierdoor een opvangprobleem. Stad Oostende besliste daarom om de speelpleinwerking en de vakantiewerking van de buitenschoolse kinderopvang uit te breiden tot en met 10 november 2020.

Met die uitgebreide dienstverlening, kunnen ouders op Stad Oostende rekenen op extra opvangmogelijkheden voor hun kinderen. Op die manier hoeven grootouders, die vaak deel uit maken van een risicogroep, ook niet ingeschakeld te worden voor opvang.

Meer info op www.oostende.be/speelpleinwerking en www.oostende.be/bko

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in