Het wordt het eerste lenteweekend van 2021 en dat zal veel volk naar Oostende lokken. De NMBS zet dit weekend op zaterdag en zondag 10 extra treinen in richting kust. In Oostende worden extra agenten en stewards ingezet om de drukte onder controle te houden.

Het wordt een druk weekend in Oostende want er worden dit weekend temperaturen tot wel 15 graden verwacht en dat is een groot contrast met vorige week. Veel mensen willen aan zee komen genieten van de ontluikende lente. De NMBS gaat samenwerken met de lokale politie van Oostende zo kan er beter in de gaten gehouden worden hoeveel volk er op weg is naar Oostende.

Het personeel in het station van Oostende zal erop toezien dat de reizigers de perrons niet overspoelen. Ook het aantal reizigers per trein zal gecontroleerd worden. Door de voorziene drukte zullen ook extra agenten van de Federale politie worden ingezet om in te grijpen mocht dat nodig blijken. In Oostende zullen ook opnieuw stewards worden ingezet om de drukte in goede banen te leiden.

De politie van Oostende zal via camera’s in de stad de situatie op de voet volgen en ingrijpen waar nodig. Zo kunnen verschillende plaatsen afgesloten worden als het daar te druk wordt. De Westelijke strekdam werd in het verleden al een paar keer afgesloten nadat het daar te druk werd.

Meer nieuws uit Oostende:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in