Er is de laatste dagen al veel ophef geweest over de trage start van de vaccinatiecentra. In Oostende kregen we de eerste week slechts 100 vaccins, deze week waren dat er al 200. Nu werd bekend gemaakt dat er ook voor volgende slechts 200 vaccins voorzien zijn voor het vaccinatiecentrum in Oostende.

In het vaccinatiecentrum in Oostende waar alle bewoners boven de 18 van Oostende, Middelkerke en Westende moeten worden ingeënt worden volgende week opnieuw maar 200 vaccins aangeleverd. Naast het lage aantal vaccins dat voorzien zijn is er ook nog een probleem met de software die zorgt voor de uitnodigingen en de registratie van de gevaccineerden.

Er is een probleem bij de levering van de vaccins maar Oostende, waar de gemiddelde leeftijd van de inwoners een stuk hoger ligt dan elders in Vlaanderen, krijgt toch wel heel erg weinig vaccins. Het zal dus vermoedelijk nog een hele tijd duren vooraleer de bevolking van Oostende, Middelkerke en Westende een vaccin krijgen.

Er werd deze week een oproep gedaan naar bestuurders met een rijbewijs B om mensen naar het vaccinatiecentrum te brengen, maar veel werk zullen die de komende week in elk geval niet hebben. Daarnaast is het ook zo dat het vaccinatiecentrum in Oostende handenvol geld kost.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in