36,84% van de meerderjarige Oostendenaars kreeg intussen minstens één prik met het vaccin: in woonzorgcentra, ziekenhuizen, zorginstellingen en in het vaccinatiecentrum Kursaal. Bij de Oostendse 65-plussers is dat 82,69%.

In het vaccinatiecentrum zelf werden op vandaag al 23.611 prikken gezet, waarvan een kleine 1.500 tweede prikken. In Kursaal zullen de komende week zo’n 4.300 vaccins toegediend worden. De week nadien is er normaal opnieuw een stijging in het aantal aangeleverde vaccins en zullen er zo’n 7.500 vaccins gezet worden.

Nu meer dan 1 op 3 meerderjarige Oostendenaars een eerste prik kreeg, is het belangrijk om te benadrukken dat iedereen de regels tegen corona moet blijven volgen. Ook wie al een vaccin kreeg, moet nog steeds een mondmasker dragen op plaatsen waar dat nodig is, afstand houden en nauwe contacten beperken. Wie gevaccineerd is kan het virus nog doorgeven aan anderen. De vaccinatiecampagne loopt volop, maar enkel met solidariteit tot op het einde, kan het virus echt de kop ingedrukt worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in