Het computerprogramma van de Vlaamse overheid dat de uitnodigingen voor de vaccinatie moet versturen werkt niet zoals het hoort. Vanaf deze week zal er ook in het vaccinatiecentrum van Oostende mensen worden ingeënt tegen het coronavirus maar dat loopt dus niet zoals gepland.

Het systeem dat de Vlaamse overheid daarvoor gebruikt (Doclr) zou moeten alle informatie registreren in het vaccinatiecentrum. Daarnaast wordt dit programma ook gebruikt om de uitnodigingen voor de vaccinaties te versturen en dat stuk blijkt nu niet te werken. In Oostende zouden vanaf vrijdag de eerste vaccins worden toegediend en omdat te kunnen laten doorgaan werd er beslist om mensen dan maar telefonisch te contacteren.

De eerste vaccinaties in Oostende zijn voorzien voor mensen die in de eerstelijnszorg of medische sector werken. In Oostende krijgen de tandartsen nu voorrang omdat het systeem dus niet naar behoren werkt kiest Oostende ervoor om alle 60 tandartsen telefonisch te contacteren.

Burgmeester Tommelein haalt aan deze manier van werken niet haalbaar is en dat alles nu manueel bijgehouden moet worden. Hij hoopt dat alle problemen rechtgezet worden binnen een paar dagen anders zal het onvermijdelijk zijn dat er vertraging zal optreden in het toedienen van de vaccins….

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in