Op vandaag kregen al 1.222 burgers een eerste prik in het vaccinatiecentrum in Kursaal. Deze week komen vooral 85-plussers die nog thuis wonen langs voor een eerste vaccin.


Ook in de communicatie is er de komende weken extra aandacht voor de oudere Oostendenaars: er is een folder met alle praktische uitleg die onder andere verspreid wordt via de maaltijdbedeling van de ontmoetingscentra en via de verschillende thuiszorgdiensten.

Over twee weken valt het stadsmagazine de Grote Klok in alle Oostendse bussen met extra ruimte voor vragen en antwoorden over de vaccinaties. In de gratis huis-aan-huisbladen Tips en Streekkrant tenslotte staat volgende week een uitgebreide infopagina die mensen helpt om goed voorbereid naar het vaccinatiecentrum te komen.


Het vaccinatiecentrum is momenteel ook bezig met de voorbereidingen van mobiele vaccinaties voor ‘collectiviteiten’ die buiten de woonzorgcentra vallen: assistentiewoningen, dagcentra en kloosters. In die voorzieningen verblijven ook heel vaak risicopatiënten en ouderen, dus waar mogelijk is het efficiënter dat een vaccinatieteam ter plaatse komt om het vaccin toe te dienen.

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in