Afgelopen week werden in het vaccinatiecentrum zo’n 150 vaccins toegediend. Op de komende vaccinatiemomenten, nu donderdag en volgende week woensdag en vrijdag, krijgen ongeveer 650 mensen een prik. Voor het eerst zijn daar naast vaccins van Astra Zeneca ook Pfizer-vaccins bij.

Het aantal toegediende vaccinaties in het Kursaal zit dus in stijgende lijn, maar doordat de bevoorrading voorlopig beperkt is, draait het centrum uiteraard nog niet op volle toeren.

Wat betreft de reservelijsten, baseert het vaccinatiecentrum zich volledig op de prioritaire groepen zoals ze door de Vlaamse Overheid werden aangeduid. Het gaat om mensen met een beroep waar meer kans is op risicovolle contacten of met een verhoogde kwetsbaarheid in het kader van corona: bijvoorbeeld brandweermensen, zorgprofessionals,…

De veiligheidscel besprak ook de mobiele vaccinaties. Deze worden in uitzonderlijke omstandigheden georganiseerd voor mensen voor wie het onhaalbaar is om ter plaatse naar het Kursaal te komen. Er zijn tal van ondersteunende maatregelen om de toegankelijkheid en bereikbaarheid voor iedereen te maximaliseren: gratis parking, extra fietsenstallingen, een halte van de kusttram op wandelafstand, mogelijkheid tot vervoer door de mindermobielencentrale,… Vaccinatie aan huis is enkel mogelijk voor personen die zich om medische redenen onmogelijk kunnen verplaatsen. De beoordeling ligt bij de huisarts in overleg met de populatiemanager en de medische expert van de Eerstelijnszone.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in