Gisteren ontving het vaccinatiecentrum in het Kursaal een eerste levering van 300 vaccins. Deze zullen worden ingezet op de drie eerste vaccinatiemomenten: nu vrijdag 19/02 en daarna ook volgende week dinsdag en donderdag. Die eerste vaccins gaan naar eerstelijnswerkers uit de gezondheidszorg uit Oostende en Middelkerke: huisartsen, tandartsen, thuisverpleegkundigen,…

Afgelopen week vond ook de tweede dry run plaats, een laatste doorloopoefening in het vaccinatiecentrum. Aan die dry run namen onder andere vier personen deel van de Commissie voor Personen met een Beperking, wat nog extra feedback rond toegankelijkheid opleverde.

Er werd intussen ook een overeenkomst gevonden met de uitbater van de ondergrondse parking van het Kursaal. Wanneer de vaccinatie start voor de brede bevolking, zal het mogelijk zijn om er voor een beperkte tijd gratis te parkeren, gekoppeld aan het moment dat mensen op de planning staan om het vaccin te krijgen. Voor wie dat haalbaar is, zal het mobiliteitsplan iedereen wel stimuleren om te voet, met de fiets of met het openbaar vervoer naar het Kursaal te komen.

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in