32,29% van de meerderjarige Oostendenaars kreeg intussen minstens één prik met het vaccin: in woonzorgcentra, ziekenhuizen, zorginstellingen en in het vaccinatiecentrum Kursaal. Bij de Oostendse 65-plussers is dat 71,02%. Met dank aan de harde inzet van de medewerkers en vrijwilligers in het vaccinatiecentrum, scoort Oostende daarmee het best van alle dertien Vlaamse centrumsteden.

In het vaccinatiecentrum zelf werden op vandaag al 19.964 prikken gezet, waarvan een kleine 1.500 tweede prikken. De mobiele equipe van het vaccinatiecentrum ging vorige week langs bij de assistentiewoningen Het Staketsel en de Zeeparel. Het aantal beschikbare vaccins voor deze week valt een stukje terug in vergelijking met de vorige weken. In Kursaal zullen de komende week zo’n 3.800 vaccins toegediend worden.

Het vaccinatiecentrum schakelt binnenkort over naar de overkoepelende Vlaamse reservelijst QVAX. Deze week worden normaal de laatste 65-plussers gecontacteerd uit de eerste reservelijst die Stad Oostende zelf lanceerde. Elke Oostendenaar kan zich sinds vorige week inschrijven via zijn of haar rijksregisternummer bij QVAX. De reservelijst biedt geen garantie om sneller aan de beurt te komen en zal net zoals de vorige reservelijst werken op basis van leeftijd (van oud naar jong).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in