Het aantal coronabesmettingen in Oostende steeg de afgelopen week met de helft. Dit komt vooral door een besmetting in een woonzorgcentrum. In één school testen 16 leerlingen positief. 80,3% van alle Oostendenaars is intussen volledig gevaccineerd.

De afgelopen week werden er in Oostende 66 besmettingen met Covid-19 vastgesteld. Relatief gaat het om 92,1 besmettingen per 100.000 inwoners. Dat is een stijging van 50% in vergelijking met vorige week. Deze stijgende trend is vooral te wijten aan een uitbraak in een woonzorgcentrum. 15 bewoners en 3 personeelsleden zijn besmet, 2 bewoners zijn opgenomen in het ziekenhuis maar niet op intensieve zorgen. Het woonzorgcentrum nam de nodige maatregelen om de uitbraak in te dammen, de situatie wordt nauwgezet opgevolgd. De andere woonzorgcentra blijven gelukkig coronavrij.

Scholen en ziekenhuizen

In 1 school zijn 16 leerlingen besmet, de leraars zijn gevaccineerd en hun eerste test was negatief. Verschillende klassen zijn in quarantaine geplaatst en de situatie is momenteel onder controle. In 8 andere scholen testten telkens 1 of 2 leerlingen positief. In de Oostendse ziekenhuizen liggen momenteel 3 patiënten met corona, waarvan geen enkele op intensieve zorgen.

Testen

Er werden 496 testen afgenomen in het testcentrum in de Edith Cavellstraat, 33 met positief testresultaat. In het testcentrum op de luchthaven, waar mensen ook zonder doorverwijzing van de huisarts terecht kunnen, werden 310 testen afgenomen, waarvan 6 met positief resultaat.

Vaccinatie loont

Ondertussen kreeg al 82,1% van de Oostendenaars minstens één prik, 80,3% is volledig gevaccineerd. In vaccinatiecentrum Kursaal werden in totaal al 134.923 prikken gezet. Gevaccineerde mensen die besmet geraken, komen meestal niet in het ziekenhuis terecht tenzij ze onderliggende aandoeningen hebben of wat ouder zijn. Je laten vaccineren blijft dan ook de boodschap.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in