Op 5 en 26 augustus wordt telkens een laagdrempelige open vaccinatiedag georganiseerd in de sociale kruidenier Antenne op de Torhoutsesteenweg. Inwoners die zich nog niet lieten vaccineren kunnen na inschrijving ook hier terecht om alsnog een prikje te halen. Stad Oostende hoopt zo mensen te kunnen overhalen die niet zo makkelijk via de klassieke weg te bereiken zijn.

Intussen kregen alle inwoners van Oostende en Middelkerke ouder dan 12 jaar een uitnodiging voor het vaccin. Burgers die hun eerste uitnodigingen hebben genegeerd, niet kunnen komen zijn of geweigerd hebben, krijgen nu een tweede kans. Deze mensen worden allemaal opnieuw opgeroepen om naar het vaccinatiecentrum te komen, zodat we onze vaccinatiegraad nog hoger kunnen tillen. Het gaat ongeveer om 5.000 mensen.

Via de Zorgatlas, een online tool van Vlaanderen, kan men zien welke wijken achterop hinken qua vaccinatiegraad. Aan de hand van die info zijn gerichte acties mogelijk. Op 5 en 26 augustus zal een mobiel vaccinatieteam op post zijn in Antenne, de sociale kruidenier, om daar mensen te vaccineren die we anders niet kunnen bereiken.
Toeleiding en verwijzing

De sociale kruidenier Antenne is een ontmoetingsplaats voor heel wat mensen, ook mensen met een meer kwetsbaar profiel. De opbouwwerkers van Antenne zullen in eerste instantie mensen informeren en afspraken vastleggen op beide dagen. Daarnaast zal vanuit deze en andere diensten actief toegeleid worden naar de vrije vaccinatiemomenten. Ook de wijkgezondheidscentra zullen hier een actieve bijdrage toe leveren.

Na deze open dagen zal de mobiele aanpak geëvalueerd worden, en zullen we kijken of ook in andere wijken bijkomende acties op poten moeten worden gezet.
Inschrijving

Op voorhand inschrijven kan in Antenne zelf, zodat de dag zelf zo vlot mogelijk verloopt. Mensen kunnen terecht op 5 en 26 augustus, telkens tussen 13.00 uur en 17.00 uur voor een vaccin.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in