Er bestaat nogal wat verwarring over waar je je nu moet registeren als je in aanmerking wil komen om een vaccin te krijgen. Afhankelijk van de leeftijd heb je twee reservelijsten in Oostende, één van de stad zelf en die is bedoeld voor alle 65-plussers in Oostende daarnaast heb je ook de lijst van Qvax.

Ben je 65 plus en heb je nog geen uitnodiging gekregen? Dan kan je je het best registreren op de reservelijst van de stad Oostende. Via deze link kan je je registreren www.oostende.be/reservelijst

De kans dat je daarvoor wordt opgeroepen is vrij groot want Oostende zal eerst mensen contacteren uit de eigen reservelijst pas daarna zal worden overgeschakeld naar de Qvax reservelijst. Burgemeester Tommelein laat weten dat het voor Oostende belangrijk is om eerst voorrang te geven aan 65+ omdat dat de mensen zijn die momenteel het meest risico lopen.

Bovendien is Oostende ook de stad met procentueel gezien het meeste 65+ inwoners. De burgemeester gaat ervan uit dat tegen begin mei bijna alle 65+ gevaccineerd zullen zijn. Daarna is het de beurt aan de andere inwoners maar ook dat zal gebeuren op basis van oud naar jong.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in