Vorige week brachten we het nieuws dat er al tenminste 14 ambtenaren, die bovendien aan telewerk deden, werden ingeënt met een vaccin tegen het coronavirus. Zodra dit bekend raakte werd er door Tommelein ingegrepen en werden de verantwoordelijken hiervoor op het matje geroepen.

Gisterenavond was dit nieuws een onderwerp van discussie op de gemeenteraad in Oostende. De oppositie stelt zich vragen, hoe kan het dat thuiswerkende ambtenaren voorrang kunnen krijgen op patiënten die wel een risico vormen. De oppositie legde het vuur aan de schenen van Tommelein en Waldmann (Groen).

Nu blijkt dat er bij de opstart van het vaccinatiecentrum in Oostende, net zoals elders in Vlaanderen trouwens, nog heel wat zaken niet liepen zoals het zou moeten. Er waren nog geen reservelijsten aangelegd en als dus iemand niet kwam opdagen zou dat vaccin anders in de koelkast zijn blijven liggen. Het stadsbestuur gaf de opdracht aan de administratie om werk te maken van reserverlijsten, daar is het fout gelopen. Die reservelijsten hadden volgens de burgemeester als doel om ambtenaren die in contact kwamen met andere mensen: brandweer, politie, techniekers, sociaal begeleiders,… op de lijst te plaatsen zodat zij een vaccin konden krijgen als er over waren.

In realiteit is daar een grote fout gemaakt door ambtenaren van de Stad Oostende, ze hebben op die lijsten mensen geplaatst die totaal geen aanspraak maakten op een vaccin. Op die manier kregen ambtenaren die nog geen 45 waren en die van thuis werken een plaatsje op de lijst. Daar werd door tenminste 14 gevallen gebruik van gemaakt.

Nadat dit bekend raakte, onder meer omdat een aantal ambtenaren het nog nodig vond om hiermee op Facebook te pochen, namen we contact op met de burgemeester. Hij beloofde dat hij dit zou onderzoeken, ’s anderdaags werd de manier van werken al aangepast. Er werd een nieuwe reservelijst aangemaakt waarop alle 65+ uit Oostende zich konden aanmelden.

De verantwoordelijken werden bij de burgemeester geroepen en kregen een felle uitbrander.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in