Stad Oostende roept iedereen op om de maatregelen van het Overlegcomité nauw op te volgen. Er zullen extra controles volgen en er is een sterke aanbeveling om geen staande recepties meer te organiseren. Het Eindejaarsvuurwerk kan dit jaar niet doorgaan en het Podcastfestival wordt uitgesteld.

De cijfers geven aan dat het virus nog steeds sterk circuleert in Oostende, waarbij ook heel wat mensen besmet blijken zonder dat ze symptomen hebben.

De Veiligheidscel van Stad Oostende kwam deze ochtend opnieuw bijeen om de lokale toepassing van de nieuwe nationale maatregelen te bespreken. De volledige lijst met de recente maatregelen van het Overlegcomité, is hier te vinden. De belangrijkste zijn een brede mondmaskerplicht, goede ventilatie, verplicht telewerk (met één ’terugkeerdag’ per week), een uitbreiding van het gebruik van het Covid Safe Ticket+ en een veralgemeende extra vaccinatieprik.

Oproep aan organisatoren, verenigingen, bedrijven,…

Stad Oostende neemt geen bijkomende maatregelen maar wil er vooral voor zorgen dat iedereen in de stad alle bestaande maatregelen zo goed mogelijk opvolgt. Er zullen extra controles gebeuren, maar de stad doet in de eerste plaats een beroep op de verantwoordelijkheid van iedere Oostendenaar.

We vragen evenementorganisatoren, verenigingen, bedrijven, scholen,… om te zorgen dat alle maatregelen goed worden toegepast:

  • In alle binnenruimtes waar veel mensen samenkomen is een mondmasker opnieuw verplicht. Laat mensen ook buiten een mondmasker dragen als er onvoldoende afstand is.
  • Monitor de luchtkwaliteit met een CO2 meter en zorg voor een ventilatieplan met concrete maatregelen wanneer de drempelwaardes overschreden worden.
  • Vraag een Covid Safe Ticket (CST) én controleer daarbij ook de identiteitskaart. Het CST is binnen verplicht vanaf 50 aanwezigen, buiten vanaf 100. Daarbij is ook een mondmasker voor alle aanwezigen dan verplicht.

Stad Oostende: voorlopig geen staande recepties

Op recepties staan mensen vaak dicht bij elkaar en lopen aanwezigen vaak rond waarbij ze op korte tijd veel contacten hebben. Zo kan het virus op dit soort evenementen makkelijk circuleren. Stad Oostende besliste daarom om voorlopig zelf geen staande recepties meer te organiseren. Dat betekent dat er voor huwelijken, jubilea, ontvangsten,… voorlopig geen staande recepties meer kunnen doorgaan. Ook de geplande ontvangst van de SARO (Senioren Adviesraad Oostende) op zaterdag 20 november wordt daarom uitgesteld. De Veiligheidscel beveelt ook alle Oostendse verenigingen, maar ook bedrijven en particulieren aan om voorlopig geen staande recepties meer te organiseren.

Privébijeenkomsten blijven mogelijk, maar uit de cijfers blijkt dat samenkomsten van vrienden of familie één van de grootste bronnen van besmetting zijn. Voorzichtigheid, afstand houden, een mondmasker dragen én gezond verstand zijn hier de sleutel. Op dit moment zijn ook heel wat mensen besmet zonder dat ze symptomen vertonen. Vanaf morgen (20/1) moet ook op privé-evenementen verplicht met het CST gewerkt worden vanaf 50 aanwezigen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in