Vanaf 1 november moet je op heel wat (extra) plaatsen het Covid Safe Ticket (CST) voorleggen, onder andere in de horeca, fitnesscentra en op evenementen. Hier vind je meer info over het Covid Safe Ticket en het COVID-certificaat en hoe je het ook zonder smartphone kan bemachtigen.

Vanaf 1 november moet je in het hele land het Covid Safe Ticket (CST) onder meer kunnen voorleggen in de horeca en in fitnesscentra. Bij evenementen word het Covid Safe Ticket als sinds deze zomer gebruikt.

Wat is een Covid Safe Ticket?

Met het Covid Safe Ticket (CST) kan je bewijzen dat je ofwel minstens twee weken volledig gevaccineerd bent, maximaal 6 maanden geleden hersteld bent van het coronavirus of een recente negatieve coronatest hebt afgelegd.

De geldigheidsduur van die coronatest is afhankelijk van precieze test die je hebt afgelegd. Een PCR-test is geldig vanaf de dag van de test plus twee dagen. Een snelle antigeentest is geldig vanaf de dag van de test plus één dag.

Hoe raak ik aan een Covid Safe Ticket?

De makkelijkste manier is via de smartphone. Daarvoor moet je de gratis CovidSafeBE-app downloaden en installeren. Na installatie moet je je aanmelden met een digitale ID (zoals Itsme) en zijn je certificaten beschikbaar om te downloaden en te bewaren.

Als je naar je coronapas gevraagd wordt, moet je de QR-code tonen. Degene die de pas vraagt kan die dan scannen. Er wordt ook naar je identiteitskaart gevraagd, zodat ze kunnen nagaan dat je niet met iemand anders zijn coronapas op stap bent.

Wat als ik geen smartphone heb of niet zo computervaardig ben?

Ook zonder smartphone is het mogelijk om aan een coronapas te geraken. Een COVID-certificaat op papier kan ook gescand worden bij het binnenkomen van de horeca of bij evenementen.

Er zijn verschillende mogelijkheden: het COVID-certificaat thuis (laten) afdrukken, telefonisch aanvragen waarna het via de post wordt opgestuurd, of langsgaan in één van de ontmoetingscentra of de bibliotheek.

Lees hier alles over hoe je het COVID-certificaat op papier kan bekomen

Hoe vraag ik het coronacertificaat aan van mijn kind met itsme®?

Je kan met de hulp van itsme het coronacertificaat aanvragen van je kind (<18j). Dit doe je via de CovidSafe.be-app of via Mijngezondheid.be.Zorg dat je itsme hebt geïnstalleerd op je smartphone (hulp bij de installatie van itsme). Let op! itsme is enkel voor volwassenen ouder dan 18 jaar, je kind kan dus geen eigen itsme-account aanmaken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in