Vandaag kwam het nieuws binnen dat er ondertussen al een aantal ambtenaren van de Stad Oostende hun vaccin kregen. Ondanks het feit dat ze niet tot een risicogroep behoren en dat het vaak om jonge mensen gaat. Dat komt omdat ze door de Stad Oostende op een reservelijst werden geplaatst.

Burgmeester Tommelein bevestigt intussen dat het nieuws klopt en dat Stad Oostende zijn ambtenaren op een reservelijst heeft geplaatst voor het geval er mensen niet opdagen. Veel van deze ambtenaren zijn nog jong en behoren tot geen enkele risicogroep maar krijgen dus wel voorrang op leerkrachten en andere risicoberoepen.

Ambtenaar zijn bij de Stad Oostende heeft dus zo zijn voordelen. Ondertussen werden al een aantal ambtenaren ingeënt en krijgen ze zo voorrang op ouderen en risicogroepen voor wie het aangewezen zou zijn dat ze wel worden gevaccineerd. In het Kursaal werden tot nog toe nog maar 1100 vaccins toegediend, dat is niet de fout van de stad. Als er dan nog lukraak wordt toegediend en niet in functie van leeftijd of risicoberoep dan kan je je vragen stellen bij hoe goed dit allemaal georganiseerd wordt.

Nochtans zijn er volgens Tommelein wel een aantal criteria opgesteld:

  • Politie
  • Brandweer
  • Thuiszorg
  • huishoudhulp
  • maatschappelijke werkers
  • verzorgende contacten (bvb kinderdagverblijve)
  • personeelsleden die risicocontacten hebben zoals medewerkers daklozenopvang, buurtwerkers, straathoekwerkers,…
    -…

Die lijsten worden opgemaakt door dienst Preventie op het werk en doorgegeven aan vaccinatiecentrum. De burgmeester is dan ook niet opgezet met het feit dat er bepaalde ambtenaren die geen risicoberoep uitoefenen voorrang hebben gekregen. Hij verzekert dat dit tot op het bot zal worden uitgezocht.

1 REACTIE

  1. De dagelijkse dodentol van Covid-19 blijft maar dalen. Op weekbasis is het een daling met 10,6 procent. ( In de week van 9 tot en met 15 maart stierven er gemiddeld 22,9 mensen per dag ). Seffens, hebben we meer doden van de spuit en vooral van de coronamaatregelingen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in