18,22% van de meerderjarige Oostendenaars kreeg intussen minstens één prik met het vaccin: in woonzorgcentra, ziekenhuizen, zorginstellingen en in het vaccinatiecentrum Kursaal. In het vaccinatiecentrum kregen op vandaag al 7.754 burgers minstens een eerste dosis van vaccin. 376 inwoners met ernstige verplaatsingsproblemen kregen een vaccin buiten het Kursaal: via de huisarts of bijvoorbeeld in een dagcentrum of voorziening voor mensen met een beperking.

Deze week staan er ruim 5.000 vaccins op de planning, voor volgende week zijn er dat een kleine 8.000. In totaal zullen deze paasvakantie dus meer dan 13.000 coronavaccins toegediend worden in het Kursaal. Een fikse inspanning waarvoor het aantal vaccinatielijnen verdubbeld wordt van 4 naar 8 en het vaccinatiecentrum de komende twee weken ook in het weekend zal doorwerken.

Vandaag werd de overkoepelende reservelijst QVAX gelanceerd, waarop elke meerderjarige Vlaming zich kan aanmelden. Stad Oostende zal in een latere fase van de vaccinatiecampagne ook met QVAX werken, maar baseert zich op dit moment enkel op de eigen lokale reservelijst voor 65-plussers die twee weken geleden al met succes gelanceerd werd. Die lokale reservelijst bevat meer dan 3.500 aanmeldingen en laat het vaccinatiecentrum toe om heel efficiënt om te springen met vaccins, zodat er zo goed als nooit overschotten zijn aan het eind van een vaccinatiedag.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in