24,78% van de meerderjarige Oostendenaars kreeg intussen minstens één prik met het vaccin: in woonzorgcentra, ziekenhuizen, zorginstellingen en in het vaccinatiecentrum Kursaal. Bij de Oostendse 65-plussers is dat één op twee. In het vaccinatiecentrum zelf kregen op vandaag al 12.747 burgers een vaccin. Deze week wordt er 7 op 7 gevaccineerd in Kursaal en staan er opnieuw 7.800 vaccins ingepland, waarvan ook een aantal tweede prikken.

Zolang er nog 65-plussers gevaccineerd moeten worden, werkt Stad Oostende met een eigen lokale reservelijst voor 65-plussers. Via die lijst worden dagelijks mensen gecontacteerd zodat er geen vaccins verloren gaan. Wanneer ook de mensen onder de 65 aan de beurt zijn, zal het vaccinatiecentrum overschakelen naar de overkoepelende Vlaamse reservelijst QVAX. Eerstdaags zullen ook Oostendenaars onder de 65 zich daar kunnen aanmelden via hun rijksregisternummer. Het vaccinatiecentrum Kursaal heeft aan de Vlaamse Overheid gevraagd om dit zo snel mogelijk in orde te brengen. Eens alle 65-plussers de kans hebben gekregen op een vaccin, zal het vaccinatiecentrum de reservelijst van QVAX gebruiken, opnieuw volgens leeftijd (van oud naar jong).

Een veel gehoorde vraag in het vaccinatiecentrum is om het AstraZeneca vaccin te vervangen door een ander type vaccin. Het vaccinatiecentrum kan niet ingaan op die vraag, behalve bij het heel uitzonderlijke geval van patiënten die gentherapie krijgen en dat ook kunnen staven met een medisch attest. Het vaccinatiecentrum volgt alle procedures van de overheid en de adviezen van de Hoge Gezondheidsraad.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in