In het vaccinatiecentrum in Kursaal werden vorige week ruim 200 vaccinaties toegediend aan zorgprofessionals uit de eerste lijn zoals tandartsen en thuisverpleegkundigen. Deze week komen onder andere kinesisten aan bod.

Volgende week start fase 1B waarbij de eerste 65-plussers uit de brede bevolking uitgenodigd worden voor een eerste prik. De prioriteit gaat hier naar inwoners uit Oostende en Middelkerke die geboren zijn tussen 1919 en 1928. Het vaccinatiecentrum zorgt voor extra stewards, een duidelijk aangegeven kiss-and-ride zone en zal ook het callcentrum extra bemannen om deze groep zo goed mogelijk te kunnen opvangen.

Heel wat mensen contacteerden afgelopen week het vaccinatiecentrum met de vraag om op een reservelijst te worden opgenomen. Het vaccinatiecentrum herhaalt dat het zich hiervoor volledig baseert op de prioritaire groepen zoals ze door de Vlaamse Overheid worden aangeduid. Op dit moment gaat het om mensen met een beroep waar meer kans is op risicovolle contacten of mensen met een verhoogde kwetsbaarheid in het kader van corona. Mensen kunnen zichzelf dus niet opgeven om op de reservelijst te komen.

Volgende week worden er 1.100 vaccins geleverd aan het vaccinatiecentrum in Oostende. Ter vergelijking deze week kreeg Oostende iets minder dan 600 vaccins.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in