Het gaat de goede kant op met het aantal coronabesmettingen in de twee woonzorgcentra van Stad Oostende. Wzc A. Lacourt werd coronavrij verklaard en in Wzc De Boarebreker zal dankzij de dalende besmettingscijfers de aparte cohortafdeling worden afgebouwd. De medewerkers van beide woonzorgcentra zetten alles op alles op nieuwe besmettingen te voorkomen.

In woonzorgcentrum Lacourt hebben alle bewoners die de afgelopen maanden Covid19-positief waren, tweemaal negatief getest. Daardoor is het woonzorgcentrum op dit moment officieel coronavrij.

Op vandaag zijn er in WZC De Boarebreker nog 21 bewoners die positief testten op corona. Van deze 21 hebben 7 mensen ‘zwak positief’ getest. Volgens de richtlijnen zijn dat mensen die het virus nog dragen maar niet meer besmettelijk zijn. Deze bewoners zijn dus aan het herstellen.

In totaal zijn sinds de start van de uitbraak jammer genoeg twaalf mensen overleden aan Covid-19.

Cohortafdeling wordt afgebouwd

In samenspraak met de coördinerend-raadgevend arts (CRA) werd beslist om de Covid-afdeling geleidelijk aan af te bouwen vanaf eind deze week. In deze afdeling werd cohortzorg georganiseerd voor bewoners die een positieve test hadden afgelegd, zodat contact met niet-besmette bewoners was uitgesloten. Vanaf donderdag zullen mensen die genezen verklaard zijn terug kunnen naar hun oorspronkelijke afdeling. Aan de hand van een uitdoofscenario wordt de cohortafdeling de komende periode afgebouwd.

Kans op nieuwe uitbraak zo veel mogelijk beperken

Binnen beide woonzorgcentra wordt heel strikt rekening gehouden met de richtlijnen van het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid. Ook het overleg met de CRA en de arbeidsgeneesheer blijft behouden om kort op de bal te kunnen spelen bij een mogelijke nieuwe besmetting.

De medewerkers van de woonzorgcentra zetten alles op alles om de kans op een nieuwe uitbraak zo klein mogelijk te houden. Stad Oostende wenst hen nogmaals te bedanken voor de grote inspanningen in deze zware periode.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in