Een aantal maatregelen werden lichtjes aangepast: zo mogen er vanaf nu bij uitvaarten maximum 15 personen aanwezig zijn, bij huwelijken enkel het koppel en hun getuigen. Telecomwinkels en winkels met medische hulpmiddelen mogen openen, maar enkel voor noodgevallen. Ze kunnen maar één klant per keer ontvangen en enkel op afspraak. 

Verder is er nog een nieuwe oproep van de Huisartsenkring Oostende-Bredene en de Oostendse ziekenhuizen: kom als patiënt niet rechtstreeks naar de spoedafdeling bij een vermoeden van besmetting met het coronavirus.

Bel hiervoor naar uw huisarts en die kan u indien nodig snel doorverwijzen naar het triagepunt in OC De Blomme. Daar volgt een eerste klinisch onderzoek en kan u indien nodig naar een ziekenhuis worden doorverwezen. Voor andere dringende medische hulp, los van het coronavirus, kan u uiteraard wel nog zelf naar de spoedgevallen komen.

Wat zijn de maatregelen die je zelf moet nemen om de verspreiding van het coronavirus te beperken?

  • Blijf zoveel mogelijk thuis met je gezin en vermijd contact met anderen.
  • Hou individueel afstand van minstens 1,5 m en schud ook geen handen.
  • Strikte handhygiëne: handen regelmatig wassen en afdrogen met papieren handdoek.
  • Goede hygiëne bij hoesten, niezen of snuiten aangeraden: hoesten en niezen in een papieren wegwerpzakdoekje of in de elleboog.
  • Wie ziek is, blijft thuis en raadpleegt telefonisch de huisarts.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in