Oostende neemt ook vandaag weer een aantal nieuwe maatregelen in de strijd tegen de verspreiding van corona. Opvallend is dat tweedeverblijvers niet meer naar Oostende mogen komen. B&B’s en vakantiehuizen moeten dicht. De kusttram gaat minder rijden.

Vanaf zaterdag 21 maart schakelt ook de Kusttram over op een aangepaste dienstverlening. De tram rijdt van maandag tot zondag alleen tussen 6.00 en 21.00 uur met een frequentie van 20 minuten. De vroege en late ritten (tijdens het weekend) worden geschrapt. De aangepaste dienstregeling kan je raadplegen via www.delijn.be of via de app van De Lijn.

Campings, vakantiehuizen, bed & breakfasts en vakantieparken gaan tijdelijk dicht. Ook particulieren mogen niet langer (een deel van hun) woning verhuren, via websites als AirBnB.

Ook voor tweedeverblijvers is het niet langer toegestaan om naar hun verblijf in Oostende te komen zo lang de huidige maatregelen van kracht zijn. 

6 REACTIES

  1. Wat met de tweedeverblijvers die er al een tijdje zijn. Strikt genomen komen zij dus niet meer naar hun verblijf vermits zij er al zijn.
    Gaat men hen verplichten een “niet dringende verplaatsing” te doen wat afgeraden wordt op een hoger niveau. Als men ook weet dat het aantal besmettingen in West-Vlaanderen lager ligt dan in de rest van het land betekent dat ook dat men hen naar een hoger risicogebied gaat sturen.

  2. @Agnes
    Om nog maar niet te spreken over de sociale lasten en de belastingen die jullie NIET moeten betalen op de binnengehaalde exhuberante pachten die jullie gaan moeten missen! Maar ja dat is jullie BOOMGAARD voor de (EURO)dorst niet?

  3. Inderdaad Agnes
    Stad Oostende jullie volgen waarschijnlijk de regels,maar dan moet je onze belastingen ook maar verminderen,

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in