In de Oostendse woonzorgcentra kwamen er voor de derde week op rij opnieuw geen nieuwe besmettingen bij. In A. Lacourt wordt de cohortzorg afgebouwd en kan volgende week de bezoekregeling opnieuw heropstarten. In tijden van stijgende cijfers heeft de  vaccinatiecampagne zijn effect voor de bewoners van de woonzorgcentra gelukkig niet gemist.

In de Oostendse ziekenhuizen is het effect van de stijgende besmettingscijfers nog niet  zichtbaar. De cijfers blijven daar min of meer gelijk. In AZ Damiaan worden momenteel 20 patiënten met Covid verzorgd, van wie er 4 intensieve zorgen krijgen. In campus Serruys van het AZ Sint-Jan worden 5 patiënten behandeld na besmetting met het coronavirus, van wie 2 op de afdeling Intensieve Zorgen. Het revalidatieziekenhuis BZIO heeft net als de vorige weken geen patiënten meer met corona.

Zoals blijkt uit de leeftijdsverdeling, zijn er wel heel wat scholen in Oostende die te maken hebben met besmettingen. Er zijn in de stad momenteel vier scholen waar minstens 1 klas in quarantaine is geplaatst na een positieve test van één of meerdere leerlingen en/of leerkrachten. Twee scholen zijn ook volledig gesloten: de middelbare school De Studio en lagere school Westdiep. De Oostendse scholengroepen en CLB’s staan in nauw contact met Stad Oostende en de Eerstelijnszone. Er is geregeld overleg om de situatie, de maatregelen en eventuele ondersteuning vanuit de stad te bespreken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in